Kaasfondue met Veendaler kaas

 

Voor 3 personen
 
Ingrediënten
200 gram geraspte Veendaler kaas
200 gram champignons
50 gram boter
50 gram bloem (7 afgestreken eetlepels)
2 eetlepels gehakte peterselie
Peper (naar smaak toevoegen)
100 gram gesnipperde ham (naar smaak toevoegen)
 
Bereiding
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
Champignons in ½ liter water gaar koken
Boter smelten, al roerend bloem toevoegen
Scheutje voor scheutje het champignonvocht erbij doen, tot er een gladde saus ontstaat
Geraspte kaas erbij en eventueel de ham
Kaas erin smelten
Gekookte champignons toevoegen
Op smaak maken met de peterselie en wat peper
 
Eet er lekker stokbrood bij en eventueel salade.
 
ps 1: Als je niet van champignons houdt, kan het ook met melk.
ps 2: Je kunt ook een uitgeperst teentje knoflook toevoegen.
 
Eet smakelijk!