Tiramisu

Recept is gebasseerd op een ovenschaal van 28 x 20 x 5 cm

Ingrediënten       
2 pakjes lange vingers

4 forse eieren
5 eetlepels kristalsuiker
500 gram Mascarpone (Italiaanse zachte kaas)
Amaretto
Koude koffie
Cacao poeder

Bereiding
Eiwit en dooiers van elkaar scheiden in 2 grote mengkommen.
Eigeel en suiker goed mengen (mixer)
Mascarpone beetje bij beetje tijdens mixen toevoegen, tot er een goede crème ontstaat.
Eiwit goed opkloppen (mixer), tot schuim en dit aan de crème toevoegen.
Klein beetje cacao toevoegen. (theelepeltje)
Proeven en eventueel suiker toevoegen.
In ovenschaal laagje crème aanbrengen.
Lange vingers heel kort in koffie dopen en op de crème leggen. (1 laag)
Weer een laagje crème over de lange vingers.
Lange vingers heel kort in Amaretto dopen en op de crème leggen. (1 laag)
Weer een laagje crème aanbrengen.
Altijd eindigen met crème.
Bovenop met een theezeefje wat cacao strooien.
 
± 8 uur in de koelkast op laten stijven

Smakelijk eten!!