Aardappel Camembertschotel

voor 2 personen

Ingrediënten:

3 eetlepels olijfolie
440 gr voorgekookte aardappelplakjes of aardappelpartjes
50 gr spekreepjes
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1/2 theelepel provencaalse kruiden
1 rode ui in parten
1 kleine camembert (125 gr) of 125 gr camembert in stukken

Verhit 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de aardappeltjes met de spekreepjes, de knoflook en de tijm hierin 10 minuten tot de aardappeltjes lichtbruin en knapperig zijn.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Schep de ui door het aardappelmengsel.
Schep het mengsel in de grote ovenschaal en leg de hele camembert erop.
Of verdeel het aardappelmengsel over 2 ovenschaaltjes en verdeel de camembert erover.

Zet de aardappelschotel 2-4 minuten onder de hete grill tot de kaas heet en goudbruin wordt en gaat 'bubbelen'.

Roer een dressing van azijn, 2 eetlepels olie, de mosterd, zout en peper en schep de veldsla met de dressing om.

Serveer de aardappelschotel direct met de sla en eventueel warm geroosterd brood.

Eetsmakelijk!