Maaltijdsalade met Kaas

Ingrediënten:

1 kleine krop kropsla
1 kleine krop rode kropsla of 1 kropje Batavia
1 krop romaanse sla
1 krop krulandijvie
200 gram tomaten
1 gele paprika
150 gram jong belegen Veendaler
150 gram gekookte ham (dikke plak)
6 sneetjes wit brood
30 gram boter
 

Voor de dressing:

3 lente-uitjes
1 bekertje zure room
2 eetlepels mayonaise
zout, peper, paprikapoeder

Maak de kropsla, de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie schoon en pluk ze in stukjes.
Snij het hart van de Romaanse sla in vieren.
Maak de tomaten en de paprika schoon; snij de tomaten in parten en de paprika in reepjes.
Snij de kaas in blokjes en de ham in reepjes.
Snij het brood in blokjes en bak deze in de hete boter aan beide kanten bruin.
Maak de dressing door de lente-uitjes fijn te snijden en met de overige ingrediënten te vermengen.

Schik de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie op een grote platte schaal.
Meng een deel van de dressing door de tomaten, paprika, kaas en ham.

Maak een compositie van de slaharten, het tomaatmengsel en de croûtons en serveer de rest van de saus er apart bij.

Eet smakelijk!