Pasta met gamba's, knoflook, rucola en parmezaanse kaas

Pasta met gamba's, knoflook, tomaat, rucola sla en Parmezaanse kaas

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 16 gamba's, gepeld en schoongemaakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram tagliatelle pasta
  • 4 tenen knoflook
  • 8-10 zongedroogde tomaten
  • circa 100 gram rucola, grof gesneden
  • peper en zeezout
  • geraspte Parmezaanse kaas

Voorbereiding:

Plet de knoflook en snij deze klein.
Pak een kom en doe de gamba's, olie, knoflook, zout en peper door elkaar en laat dit ongeveer een uur marineren.
Snij de tomaten in niet al te fijne stukken.

Bereidingswijze:

Kook de pasta net gaar in een beetje bouillon.

Doe de gamba's met marinade in de wok, en bak de gamba's tot ze enigszins beginnen te verkleuren.
Voeg de tomaten toe en bak deze mee tot de gamba's gaar zijn. (Als de gamba's goed roze zien, zijn ze gaar).

Roer de rucola door de gamba's en bak deze even mee, (eventueel deksel op de pan) totdat de rucola is geslonken.

Doe de pasta op een bord.
Serveer de gamba's met de rucola over de pasta.
Strooi hierover lekker de parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!