Gefrituurde geitenkaasjes met abrikozensaus

(voorgerecht)
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 pak à 4 stuks gepaneerde geitenkaasjes
  • frituurolie

Leg de abrikozen in een glazen schaal en schenk er zoveel water bij, dat de abrikozen er onder staan.
Breng de abrikozen met het water in de magnetron aan de kook.
Laat de abrikozen enigszins afkoelen en pureer ze vervolgens met een staafmixer.
Breng de saus op smaak met balsamicoazijn.
Frituur de geitenkaasjes in de hete olie goudbruin.
Serveer de abrikozensaus bij de geitenkaasjes.
Lekker met rösti, met zongedroogde tomaatjes en spinazie.

Wijnadvies: Franse Côteaux de l'Aubance (Loire) of Viognier Vin de Pays de l'Ardêche