Farfalle met gorgonzolasaus

(lunchgerecht/voorgerecht)
voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram Farfalle (vlindermacaroni)
  • zout
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram Magor (Mascarpone met Gorgonzola)
  • 10 salieblaadjes
  • peper
  • 3 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas

Kook de farfalle in ruim kokend water met zout en olie beetgaar.
Giet de farfalle vervolgens af en vang wat kookvocht op.
Smelt de magor samen met de in smalle repen gesneden salie in een hapjespan.
Voeg wat kookwater toe, zodat een gladde saus ontstaat.
Schep de farfalle door de kaassaus en bestrooi het gerecht met peper en parmezaanse kaas.
Lekker met tomatensla.

Eet smakelijk.

Wijnadvies: Volle Italiaanse Chardonnay, pinot grigio uit bv Trento / Alto Adige of een tocai Friulano