Ovenschotel met Ruscello, rijst, gehakt en ananas

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 375 gram wilde & witte rijst
  • zout
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte Ruscello kruidenkaas
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram magere spekreepjes
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 zakje tacokruiden
  • 1 blik ananasstukjes (netto 227 gram)
  • 2 bananen

Bereidingswijze:

Kook de rijst met wat zout gaar.
Pel en snipper de ui.
Schep de geraspte Ruscello kaas en het paneermeel door elkaar.
Verhit de olie en bak de spekreepjes al omscheppend tot ze knapperig zijn.
Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend bruin en rul.
Strooi tacokruiden over het gehakt en voeg de inhoud van het blikje ananas toe.
Breng het geheel aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
Pel en snijd de bananen in plakjes.
Schep de helft van het gehakt in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de helft van de banaan en de helft van de rijst erover.
Herhaal deze lagen.
Bestrooi de rijst met het kruidenkaasmengsel.
Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca 30 min. door en door warm worden en laat de kaas gratineren.

Eet smakelijk!