Terrine van 4 soorten kaas met noten

Nagerecht
Bereidingstijd: langer dan 2 uur

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 dl witte port
  • 250 gram roomkaas, bv Monchou
  • 2,5 dl slagroom
  • 50 gr gemengde ongezouten noten, grofgehakt
  • zout en peper
  • 150 gr Veendaler Komijnekaas in dikke plakken
  • 150 gr Ruscello Kruidenkaas in dikke plakken
  • 150 gr Boer Berend Boerenkaas in dikke plakken

Hulpmiddelen:
Extra nodig: langwerpige cakevorm van 1 ltr inhoud, bekleed met plastic folie.

Bereidingswijze:
Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
Breng de Port aan de kook en laat de goed uitgeknepen blaadjes gelatine erin oplossen.
Klop intussen de roomkaas los.
Klop de slagroom lobbig.
Spatel de roomkaas, het iets afgekoelde portmengsel en de noten door de slagroom.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Vul de cakevorm met lagen kaas, afgewisseld met de notenroom, totdat alle ingrediënten gebruikt zijn.
Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine 3 uur in de koelkast opstijven.
Hou de cakevorm om te storten enkele tellen in heet water en keer de terrine op een schaal.
Snij de terrine met een in heet water gedompeld mes in plakken.

Eet Smakelijk!