Ossenhaas met fourme d'ambert en avocado

Een voorgerecht voor 10 personen
kan ook als maaltijdsalade.

Ingrediënten:

  • 650 gr ossenhaas
  • boter of olie om het vlees in te bakken
    (b.v. Phase with Butter Flavour)
  • 20 kwarteleitjes
  • 350 gr fourme d'ambert 
  • 3 ovengeroosterde paprika
  • 1 bos lente uitjes
  • 3 st avocado
  • 0.5 citroen
  • 400 gr groene slasoorten
  • 3 dl dressing
    (b.v. Hellman's dressing Ceasar)
  • 1 bakje cress

Bereidingswijze:
Kruid de ossenhaas met zout en peper en bak deze rosé in de boter.
Laat het vlees even rusten en snijd er daarna mooie blokjes van.
Kook de kwarteleitjes, pel en halveer ze.
Snijd de paprika en de fourme d'ambert in blokjes en het groen van de lente-uitjes in ringen.
Pel de avocado's, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap.
Maak de slasoorten aan met een klein beetje dressing en verdeel deze over de borden.
Verdeel alle gesneden ingrediënten strak over de aangemaakte salade.
En maak de salade af met de rest van de Caesar dressing en wat cress.

Tip:
Ook heel goed te bereiden met entrecote op de grill.
in plaats van fourme d'ambert kunt u ook roquefort gebruiken.

Eet smakelijk!