Kaastaart

Een hartig hapje.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 4 eierdooiers, extra
  • 1/2 ltr volle melk
  • 1/4 ltr zure room
  • 150 gr geraspte Veendaler
  • 150 gr geraspte belegen Boerenkaas
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel dille
  • zoute crackers (tuc)
  • zout, peper en paprikapoeder

Meng kaas, eieren, melk, room en kruiden met de staafmixer of garde.
Wat zout en peper erbij.
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een stevige laag zoute crackers.
Giet de helft van het eieremengsel over de crackers, weer een stevige laag crackers en dan de rest van het mengsel.
Strooi er paprikapoeder over.
Bak in 50 min. in een voorverwarmde oven op 175 C graden goudbruin.
Serveer er hot ketchup bij. (of Bally maloe country relish)

Eet smakelijk!