Groene Maaltijdsalade met Ruscello

Bereidingstijd:    10-20 minuten  


Soort gerecht:        
Hoofdgerecht

Hulpmiddelen:
       Koekenpan; schaal; keukenpapier


Ingrediënten voor 4 personen:

100 gram veldsla
100 gram waterkers
1 zakje amandelschaafsel(45 gram)
2 appels(bijv. Granny Smith)
6 eetlepels citroensap
200 gram Ruscello kruidenkaas
6 eetlepels(walnoten)olie
zout en peper
80 gram alfalfa

Bereidingswijze:

Was de veldsla en de waterkers en verwijder de worteltjes.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.
Was en snij de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de partjes in dunne schijfjes en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap.
Snij de kaas in dunne reepjes.
Klop een dressing van de olie en de rest van het citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng alle ingrediënten en serveer de salade in een schaal.

Serveertips:

Lekker met gebakken krieltjes.

Wijnadvies:

Droog, Droe Steen, Zuid-Afrikaanse witte wijn

 

Eet Smakelijk!