Kaasfondue Hollandse

Voor kaasfondue rekenen we ± 200 gram kaas per persoon.                               

Zo kunt u het recept naar behoefte aanpassen.

Ingrediënten:

  • 500 gram geraspte Veendaler Maasdammer
  • 500 gram geraspte Veendaler Belegen Boerenkaas
  • een à twee teentjes knoflook
  • sap van max een halve citroen
  • peper, nootmuscaat
  • droge witte wijn 500cc
  • bindmiddel b.v. maizena


U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in
een pan, kan meteen in de fondue pan.
De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden.
Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
Voeg dan peper en nootmuskaat toe.
Bij het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.

Heerlijk met stokbrood,
maar ook lekker met b.v. champignons (5 minuten voorkoken)
of met stukjes komkommer.

Eet Smakelijk!