Kaasfondue tomaten

 

We rekenen ± 200 gram kaas per persoon.
Zo kunt u het recept naar behoefte aanpassen.

Ingrediënten:

  • 600 gram geraspte Veendaler Boerenkaas oud
  • 600 gram geraspte Veendaler Maasdam (caractère)
  • 300 gram geraspte Veendaler Knoflookkaas
  • meerdere tenen knoflook, echt minimaal het drievoudige van de andere kaasfondue
  • sap van max. een halve citroen
  • Peper en Nootmuskaat
  • Oregano en Basilicum
  • Tomaten sap, liefst wat grove 350 cc
  • Droge witte wijn, liefst met een hoge zuurtegraad, 400 cc
  • Bindmiddel b.v. maizena of aardappelmeel

U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in een pan, kan meteen in de fondue pan.
De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden.
Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
Voeg dan peper, nootmuskaat, en de overige kruiden naar behoefte toe.
BIj het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.
Het bindmiddel kunt u ook aanmaken met een beetje wijn i.p.v. water.

Wijnen met een hoge zuurtegraad kunt u herkennen aan het feit dat ze b.v. hoog in de bergen gemaakt zijn, wijngaarden die zo tussen de 750 en de 1000 meter liggen.

Eet smakelijk!