Kaasfondue Zwitserse

 

We gaan uit van ± 200 gram kaas per persoon.
Het recept kan dus naar behoefte worden aangepast.
Wat over is van de kaasfondue kan probleemloos ingevroren worden.

Ingrediënten:

  • 500 gr. geraspte Emmentaler
  • 350 gr. geraspte Gruyère
  • 150 gr. geraspte Bergkaas
  • teentje knoflook, mag meer
  • sap van max. een halve citroen ( hier moet u voorzichtig mee zijn,
    bij teveel kan de fondue schiften)
  • peper, nootmuskaat
  • Droge witte wijn, liefst met een hoge zuurtegraad, 500 cc
  • Bindmiddel b.v. maizena of aardappelmeel


U perst de knoflook, perst de benodigde hoeveelheid citroen en doe dit in een pan, kan meteen in de fondue pan.
De wijn erbij, vuur eronder en warm laten worden. Nooit hoog opstoken, rust is het toverwoord bij fondue.
Meteen beginnen met het toevoegen van de kaas en goed blijven roeren.
Herhaal dit tot alle kaas is opgelost.
Voeg dan peper en nootmuskaat toe.
Bij het proeven, merkt u wel of het voldoende is.
Als alle ingrediënten zijn verworden tot een gladde massa, maakt u met wat bindmiddel de fondue af.
U mag ook wat Kirsch toevoegen, dat is ook weer naar behoefte, de alcoholsmaak wordt dan wat sterker.

Heerlijk dippen met stokbrood!

Eet Smakelijk!