Aardappel Camembertschotel
Bereiding:
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes met de spekreepjes, de knoflook en de tijm hierin 10 minuten tot de aardappeltjes lichtbruin en knapperig zijn.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Schep de ui door het aardappelmengsel.
- Schep het mengsel in de grote ovenschaal en leg de hele camembert erop.
- Of verdeel het aardappelmengsel over 2 ovenschaaltjes en verdeel de camembert erover.
- Zet de aardappelschotel 2-4 minuten onder de hete grill tot de kaas heet en goudbruin wordt en gaat ‘bubbelen’.
- Roer een dressing van azijn, 2 eetlepels olie, de mosterd, zout en peper en schep de veldsla met de dressing om.
- Serveer de aardappelschotel direct met de sla en eventueel warm geroosterd brood.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen:
– 3 eetlepels olijfolie
– 440 gr voorgekookte aardappelplakjes of aardappelpartjes
– 50 gr spekreepjes
– 1 fijngesneden teentje knoflook
– 1 eetlepel fijngesneden verse tijm of 1/2 theelepel provencaalse kruiden
– 1 rode ui in parten
– 1 kleine camembert (125 gr) of 125 gr camembert in stukken