Ons assortiment

Veendaler verkoopt een groot assortiment Hollandse kaas en ook voor vele buitenlandse kaassoorten kunt u bij ons terecht.

Voorbereiding:

Steeltjes uit de champignons halen en de champignons schoon borstelen.
Knoflook uitpersen.
Rode ui fijn snijden.
Ovenschaal insmeren met olie of boter.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze:

Spekjes even bakken,  dan de rode ui toevoegen en de fijngesneden steeltjes van de champignons  en de uitgeperste knoflook. Beetje zout en peper toevoegen en aanbakken, dan de fijngesneden of gedroogde peterselie en basilicum toevoegen.
Dit mengsel bakken en als de spekjes gaar zijn dan 3 lepels kruidenroomkaas toevoegen en blijven roeren.
De uitgeholde champignons vullen met dit mengsel, en lekker wat geraspte kaas erover doen.
De champignons in de ovenschaal 20 minuten bruin bakken op 200 graden.

Warm opdienen, lekker als voorgerecht, maar kan ook als groente gegeten worden.
Gebakken aardappeltjes zijn er dan ook heerlijk bij.

Aardappelgratin

Benodigheden:
– Ovenschaal
– 500 gram grote Champignons
– 100 gram gerookte magere spekreepjes
– verse of gedroogde peterselie
– verse of gedroogde basilicum
– 3 teentjes knoflook
– rode ui
– 3 eetlepels kruidenroomkaas
– beetje zout en peper
– geraspte kaas