Hollandse Kaastaart met Ruscello
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden C
- Week de rozijnen in de port 30 min
- rol het gistdeeg uit tot een dunne plak op een met bloem bestoven werkblad en bekleed er een springvorm mee
- doe de gedroogde erwten erin en bak de gistbodem 25 min blind in de oven
- verwijder de erwten en laat de oven aan staan
Bereidingswijze:
- Bedek de taartbodem met de plakken extra belegen Veendaler en bestrooi ze met 1/4 van de walnoten en 1/4 van de rozijnen
- Leg hierop de plakken jonge Veendaler en bestrooi deze op de voorgaande wijze
- Hetzelfde met de Ruscello kruidenkaas
- Bestrooien en de de Komijnekaas eveneens bestrooien met noten en rozijnen
- Tot slot de taart afdekken met de Kernhem
- Bak de taart in 30 min gaar en laten afkoelen
- Bewaar ze op kamertemperatuur
Serveertips:
Snij 8 mooie punten van de kaastaart en leg deze op koude borden
Garneer met de verschillende plakken kaas en druiven
Serveer de taart met warme toast
Eet smakelijk.
Dit nagerecht kan 24 uur van te voren worden gemaakt.
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Hulpmiddelen: springvorm met een doorsnede van 20 cm
Ingrediënten voor 8 personen:
– 0 gram rozijnen
– 1/2 dl witte port
– 150 gram gistdeeg
– bloem om te bestuiven en boter om in te vetten
– 500 gram gedroogde erwten
– 75 gr extra belegen Veendaler; 75 gr jonge Veendaler; 75 gr Ruscello; 75 gr Komijnekaas; 75 gr Kernhem (deze allen in plakken)
– 50 gr walnoten (grof gehakt)
– 250 gr druiven (ontpit en gehalveerd)
– 8 plakjes van: Ruscello kruidenkaas; Komijnekaas en Kernhem ter garnering