Grootmoeders kaastoast met Ruscello

Home » Recepten » Kaasfondue met Veendaler kaas

Bereiding:

  1. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  2. Champignons in ½ liter water gaar koken
  3. Boter smelten, al roerend bloem toevoegen
  4. Scheutje voor scheutje het champignonvocht erbij doen, tot er een gladde saus ontstaat
  5. Geraspte kaas erbij en eventueel de ham
  6. Kaas erin smelten
  7. Gekookte champignons toevoegen
  8. Op smaak maken met de peterselie en wat peper

Serveertip:

Eet er lekker stokbrood bij en eventueel salade.
ps 1: Als je niet van champignons houdt, kan het ook met melk.
ps 2: Je kunt ook een uitgeperst teentje knoflook toevoegen.

Eet Smakelijk!

Ingrediënten voor 3 personen:

– 200 gram geraspte Veendaler kaas
– 200 gram champignons
– 50 gram boter
– 50 gram bloem (7 afgestreken eetlepels)
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– Peper (naar smaak toevoegen)
– 100 gram gesnipperde ham (naar smaak toevoegen)