Grootmoeders kaastoast met Ruscello
Bereiding:
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
- Champignons in ½ liter water gaar koken
- Boter smelten, al roerend bloem toevoegen
- Scheutje voor scheutje het champignonvocht erbij doen, tot er een gladde saus ontstaat
- Geraspte kaas erbij en eventueel de ham
- Kaas erin smelten
- Gekookte champignons toevoegen
- Op smaak maken met de peterselie en wat peper
Serveertip:
Eet er lekker stokbrood bij en eventueel salade.
ps 1: Als je niet van champignons houdt, kan het ook met melk.
ps 2: Je kunt ook een uitgeperst teentje knoflook toevoegen.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten voor 3 personen:
– 200 gram geraspte Veendaler kaas
– 200 gram champignons
– 200 gram champignons
– 50 gram boter
– 50 gram bloem (7 afgestreken eetlepels)
– 2 eetlepels gehakte peterselie
– Peper (naar smaak toevoegen)
– 100 gram gesnipperde ham (naar smaak toevoegen)