Ovenschotel met Ruscello, rijst, gehakt en ananas
Bereiding:
- Kook de rijst met wat zout gaar.
- Pel en snipper de ui.
- Schep de geraspte Ruscello kaas en het paneermeel door elkaar.
- Verhit de olie en bak de spekreepjes al omscheppend tot ze knapperig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend bruin en rul.
- Strooi tacokruiden over het gehakt en voeg de inhoud van het blikje ananas toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
- Pel en snijd de bananen in plakjes.
- Schep de helft van het gehakt in een ingevette ovenschaal.
- Verdeel de helft van de banaan en de helft van de rijst erover.
- Herhaal deze lagen.
- Bestrooi de rijst met het kruidenkaasmengsel.
- Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 graden) in ca 30 min. door en door warm worden en laat de kaas gratineren.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten:
– 375 gram wilde & witte rijst
– zout
– 1 ui
– 100 gram geraspte Ruscello kruidenkaas
– 5 eetlepels paneermeel
– 1 eetlepel olie
– 50 gram magere spekreepjes
– 400 gram rundergehakt
– 1 zakje tacokruiden
– 1 blik ananasstukjes (netto 227 gram)
– 2 bananen