Quiche met graskaas

Home » Recepten » Quiche met graskaas en asperge

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 C graden.
  2. Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
  3. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
  4. Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
  5. Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  6. Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.

Eet Smakelijk!

Ingrediënten: (voor 4 personen)

– 750 g witte asperges, geschild
– 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
– 4 eieren
– 200 ml crème fraîche
– 200 g graskaas (stukje), geraspt
– 2 el kervel of peterselie, fijngehakt
– zout en peper

Benodigdheden:
– ingevette quiche- of taartvorm (24cm)

Tip: Leg de graskaas een poosje in de diepvries dan is deze makkelijker te raspen.