Quiche met graskaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 C graden.
- Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
- Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
- Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
- Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- Lekker met een frisse groene salade met kerstomaatjes.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 750 g witte asperges, geschild
– 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
– 4 eieren
– 200 ml crème fraîche
– 200 g graskaas (stukje), geraspt
– 2 el kervel of peterselie, fijngehakt
– zout en peper
Benodigdheden:
– ingevette quiche- of taartvorm (24cm)
Tip: Leg de graskaas een poosje in de diepvries dan is deze makkelijker te raspen.