Terrine van 4 soorten kaas met noten
Bereiding:
- Week de blaadjes gelatine 5 min. in ruim koud water.
- Breng de Port aan de kook en laat de goed uitgeknepen blaadjes gelatine erin oplossen.
- Klop intussen de roomkaas los.
- Klop de slagroom lobbig.
- Spatel de roomkaas, het iets afgekoelde portmengsel en de noten door de slagroom.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Vul de cakevorm met lagen kaas, afgewisseld met de notenroom, totdat alle ingrediënten gebruikt zijn.
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine 3 uur in de koelkast opstijven.
- Hou de cakevorm om te storten enkele tellen in heet water en keer de terrine op een schaal.
- Snij de terrine met een in heet water gedompeld mes in plakken.
Eet Smakelijk!
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten voor 4 personen:
– 3 blaadjes gelatine
– 1 dl witte port
– 250 gram roomkaas, bv Monchou
– 2,5 dl slagroom
– 50 gr gemengde ongezouten noten, grofgehakt
– zout en peper
– 150 gr Veendaler Komijnekaas in dikke plakken
– 150 gr Ruscello Kruidenkaas in dikke plakken
– 150 gr Boerderijkaas in dikke plakken