Tiramisu
Bereiding:
- Eiwit en dooiers van elkaar scheiden in 2 grote mengkommen.
- Eigeel en suiker goed mengen (mixer)
- Mascarpone beetje bij beetje tijdens mixen toevoegen, tot er een goede crème ontstaat.
- Eiwit goed opkloppen (mixer), tot schuim en dit aan de crème toevoegen.
- Klein beetje cacao toevoegen. (theelepeltje)
- Proeven en eventueel suiker toevoegen.
- In ovenschaal laagje crème aanbrengen.
- Lange vingers heel kort in koffie dopen en op de crème leggen. (1 laag)
- Weer een laagje crème over de lange vingers.
- Lange vingers heel kort in Amaretto dopen en op de crème leggen. (1 laag)
- Weer een laagje crème aanbrengen.
- Altijd eindigen met crème.
- Bovenop met een theezeefje wat cacao strooien.
Eet Smakelijk!
Ingrediënten:
– 2 pakjes lange vingers
– 4 forse eieren
– 5 eetlepels kristalsuiker
– 500 gram Mascarpone (Italiaanse zachte kaas)
– Amaretto
– Koude koffie
– Cacao poeder