Tiramisu

Bereiding:

  1. Eiwit en dooiers van elkaar scheiden in 2 grote mengkommen.
  2. Eigeel en suiker goed mengen (mixer)
  3. Mascarpone beetje bij beetje tijdens mixen toevoegen, tot er een goede crème ontstaat.
  4. Eiwit goed opkloppen (mixer), tot schuim en dit aan de crème toevoegen.
  5. Klein beetje cacao toevoegen. (theelepeltje)
  6. Proeven en eventueel suiker toevoegen.
  7. In ovenschaal laagje crème aanbrengen.
  8. Lange vingers heel kort in koffie dopen en op de crème leggen. (1 laag)
  9. Weer een laagje crème over de lange vingers.
  10. Lange vingers heel kort in Amaretto dopen en op de crème leggen. (1 laag)
  11. Weer een laagje crème aanbrengen.
  12. Altijd eindigen met crème.
  13. Bovenop met een theezeefje wat cacao strooien.

Eet Smakelijk!

Ingrediënten:

– 2 pakjes lange vingers
– 4 forse eieren
– 5 eetlepels kristalsuiker
– 500 gram Mascarpone (Italiaanse zachte kaas)
– Amaretto
– Koude koffie
– Cacao poeder