Noord Hollandse kaas kopen

Heerlijke Hollandse kazen

Vele overheerlijke kaasrecepten

Ook voor buitenlandse kazen

Home » Noord Hollandse kaas kopen

Voor u een Noord-Hollandse kaas gaat kopen, is het misschien wel leuk om daar wat meer over te weten. Want wist u dat Noord-Hollandse kaas enkel gemaakt mag worden in die provincie? De koeien die melk leveren voor de kaas moeten in de provincie gras eten. Daarnaast moet de kaasmakerij in Noord-Holland staan. Alle extra ingrediënten moeten de oorspronkelijke ingrediënten zijn.

De echte Noord-Hollandse smaak in uw kaas

Ten opzichte van andere kazen is de Noord-Hollandse kaas romiger en voller van smaak. Het is altijd fijn om dit te weten voordat u een stuk kaas gaat kopen. Meestal is deze kaas minder zout doordat hij korter gepekeld wordt, maar dat is volledig afhankelijk van de soort. Toch is de smaak van de Noord-Hollandse kaas een bijzondere. Dit komt doordat het klimaat en de poldergrond invloed hebben op de melk die de koeien produceren. U proeft als het ware een beetje de zee. Vindt u de smaak te heftig? Dan kunt u naast het kopen van Noord-Hollandse kaas ook altijd kiezen voor een van onze andere merken, zoals kaasboerderij Mulder. Bekijk gerust eens ons assortiment.

Weet welke kaas u koopt door het Rijksmerk

Wilt u een echte Noord-Hollandse kaas kopen? Controleer dan of de kaas een Beschermde Oorsprongbenaming (BOB) heeft. De kaas mag alleen zo heten als hij daadwerkelijk in Noord-Holland is gemaakt en een vetpercentage heeft van minimaal 48%. Wanneer u meer informatie wilt over het kopen van Noord-Hollandse kaas, kunt u altijd langskomen bij ons op de markt in Veenendaal of contact met ons opnemen. U bereikt ons via (0318) 463 494 en info@veendaler.nl.

Heeft u een vraag?

Vul het formulier in
of bel naar: (0318) 463 494

  • Velden met een * zijn verplicht

    Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vind ons op de markt

Bent u benieuwd of wij bij u in de buurt komen?
Bekijk de markten